Història

2004

Fredrik Gillstrom funda Bredband Adamo a Suècia. L’empresa ofereix accés a Internet d’alta velocitat als usuaris domèstics i, els primers anys, supera varis rècords. El més destacat: és el primer proveïdor a oferir accés a Internet a 1 Gbit/s al mercat residencial a Suècia. Bredband Adamo té un paper molt actiu en el creixement i l’evolució tecnològica del sector.


2007

Adamo s’instal·la per primera vegada a Espanya com a filial de la matriu sueca Bredband Adamo, que al 2007 té cobertura a ja més de 300.000 llars a Suècia. Posa en marxa un projecte pilot del govern d’Astúries per proveir les conques mineres d’Internet d’alta velocitat. Adamo torna a marcar una fita com a primera empresa a oferir connexió a Internet a 100 Mbit/s per a usuaris domèstics a Espanya. Revoluciona el mercat amb la seva tarifa de 35 €/mes (trucades estatals incloses), però el servei només està disponible per a un grup molt reduït de persones a les zones rurals d’Astúries.


2008

Adamo comença a desenvolupar la seva xarxa troncal estatal d’alta capacitat i les connexions de Gijón, Madrid i Barcelona. Es connecta amb ESPANIX, el punt d’intercanvi de trànsit estatal, i comença a establir interconnexions amb altres operadors estatals i internacionals. Aquest mateix any inicia la seva col·laboració amb entitats públiques i privades estatals i locals per expandir la cobertura FTTH (Fiber to the Home, Fibra directa a la llar) a Espanya.


2009

Adamo aferma la seva presència a Espanya amb els seus serveis a empreses, proporcionant accés a Internet d’alta qualitat, capacitat i velocitat i serveis de veu a les empreses més exigents de Barcelona. Gràcies a la seva actuació, en col·laboració amb [email protected] Barcelona, les empreses ubicades en aquest districte tecnològic tenen un clar avantatge competitiu, podent accedir a serveis de comunicacions de qualitat superior.


2010

La filial espanyola es constitueix com a Adamo Telecom Iberia S.A., separant-se de la matriu sueca Bredband Adamo, i comença a construir a Barcelona la seva primera xarxa FTTH pròpia. Començant amb un equip petit però dedicat de set persones de quatre països diferents, Adamo Telecom expandeix la seva xarxa. Arriba a cobrir gairebé tot Madrid i Barcelona, a més a més de moltes altres ciutats del territori, amb la divisió de serveis de negocis.


2011

Adamo duplica la capacitat de la seva xarxa, triplica el nombre de treballadors i obre oficines a Madrid. Oferint accés a Internet de 100 Mbit/s simètrics, la xarxa arriba a més de 70.000 llars a Espanya, i a Barcelona supera ja les 6.000 vivendes. La xarxa FTTH de Viladecans, en la que Adamo també opera, es converteix en la segona xarxa FTTH neutra de tota Espanya.


2012

Adamo s’interconnecta amb CATNIX, el punt neutre a Catalunya. A més a més, estén la seva xarxa de Fibra Òptica FTTH fins a Lleida.


2013

Adamo es converteix en el primer operador a oferir els 300 Mbit/s a Espanya. La seva xarxa de Fibra Òptica pròpia segueix estenent-se, arribant a Sant Adrià del Besòs i Badalona. També opera en les xarxes FTTH obertes de Quintanadueñas (Burgos) i Ermua (Vizcaya).


2014

Demostrant ser pioner un altre cop, Adamo llança la velocitat de descàrrega de 1.000 Mbit/s per primera vegada a Espanya. Paral·lelament, continua expandint la seva xarxa per Girona, Hospitalet de Llobrega, Gavà i El Prat de Llobregat. Sevilla, que anirà agafant més i més importància per a Adamo en els següents anys, s’incorpora també a la llista de poblacions amb presència d’Adamo.


2015

Adamo amplia la seva gamma de serveis oferint línies de Telefonia Mòbil als seus clients. La seva xarxa de Fibra Òptica, cada vegada més extensa, arriba en aquest any a Bormujos, Mairena, San Juan Alto, Esplugues, Sant Fost, Montmeló i Montornès, entre altres poblacions. A nivell tècnic, fa créixer la seva xarxa troncal interconnectant amb els punts neutres europeus AMSIX i EQUINIX-Paris.


2016

Amb la incorporació de Cervera, Maçanet de la Selva, Martorelles, Reus i Sant Celoni, són ja més de 100.000 les llars que poden gaudir d’Internet Fibra Òptica d’alta velocitat amb Adamo. A aquest número s’hi han de sumar els múltiples polígons industrials on Adamo ofereix serveis per a empreses. Però l’expansió no s’acaba aquí, amb moltes altres poblacions planificades.


2017

EQT Mid Market adquireix Adamo Telecom Iberia S.A. i, amb data 17 de Febrer de 2017, Adamo Telecom Iberia S.A. es converteix en Adamo Telecom Iberia S.A.U. El maig, Adamo augmenta la velocitat de pujada fins a 300 Mbit/s.